Торт “Тюльпан”
Склянка 250 мл. Форма діаметром 26 см.
Горіхова паляниця: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 2-3 ст. ложки какао, 0,5 скл. різаних горіхів.
Збити білки з цукром до стійкості, додати по одному жовтки. додати решту, акуратно перемішати ложкою. Спекти корж, дати йому вистигнути, вибрати з нього середину( як з пляцка пяна вишня), ті крихти розтерти і посушити у духовці, щоб були хрумкі.
Шоколадні коржі: 6 яєць, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки какао.
Білки збити з цукром до стійкості, додати по одному жовтки, додати решту складників, акуратно перемішати ложкою. Розділити навпіл, спекти 2 коржі.
Крем: заварний ( на ваш смак на 300 г масла, щоб збити, я варила пудинг ванільний і збивала з маслом).
3 червоних галяретки розвести у 750 г води, дадати охолонути і трохи стягнутись.
Зібрати торт. Беремо шоколадний корж, змащуємо його заварним кремом, ставимо на крем горіхову паляницю, у неї викладаємо 0,5 л вишень, і заливаємо ті вишні галяреткою, ставимо в холодильник до повного застигання крему і гаряретки.
Далі: 25 г желатину замочуємо у 100 г води на кілька хв для набухання. Коли набухне, розчинити його на паровій бані. 0,5 л сметани збити з 1 скл. цукру, додати крихті (які ми сушили з горіхового коржа, але не всі можна половину, щоб був не забитий крем)) і вливаємо гарячий желатин, добре вимішуємо, коли почне трохи застигати виливаємо його на вишні, ставимо шоколадний другий корж і знову в холодильни. Коли все застигне змазуємо кремом, заливаємо шоколадом або глазурю. Можна присипати тими крихтами, що залишились.
Рецептом поділилася кондитерка Ірина Татарин