Торт “Святковий”
500 г сиру “Маскарпоне”, 1 б. сирого згущеного молока (370 г), 25 г желатину, 70 мл води, 500 г вершків (30–35%), приблизно 400 г печива “Орео”.
Сир збити міксером зі згущеним молоком. Желатин замочити в 70 г води. Вершки збити до густоти. Поступово вершки додати до сиру. Желатин розвести до однорідності на водяній бані і тоненькою цівкою влити до маси. Взяти форму діаметром 22 см, дно покрити пергаментом. На боки покласти бортову стрічку. На низ викласти печиво “Орео” залити половиною маси, знову печиво і решту маси. Поставити у холодильник на 1 год. Залити білим шоколадом, прикрасити печивом і знову поставити у холод на 3 год.
За таким самим принципом можна робити і торт “Тірамісу”, тільки до крему не додавати желатину, а печиво “Савоярді” викладати у кілька шарів.
Рецепт і фото Надії Шмотолохи