Торт “Світлана”. Усі просять цей рецепт!

Від торта "Світлана" усі в захваті! Цей рецепт зараз на піку популярності. Його секрет дуже простий: він надзвичайно смачний, з двома видами крему і двома видами коржів.

Торт “Світлана”

  • Форма 25Х35 см (можна і трішки меншу).
  • Темні коржі: 4 яйця, 200 г цукру, 100 г меду, 150 г масла, 250 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 50 г какао. 
У каструлі з товстим дном з’єднати яйця, мед, цукор, масло і поставити на вогонь, щоб закипіло. Зняти і додати решту складників. Можна пекти зразу. Розділити на 4 рівні частини. Кожну частинку розкотити на пергаменті і пекти десь 10 хв (вони швидко печуться).
  • Білі коржі: 4 яйця, 200 г цукру, 250 г сметани (або кефіру), 1 ч. ложка амонію, 400 г борошна, 1 п. ванільного цукру. 
Збити білки з цукром, додати жовтки, сметану змішану з амонієм, ваніль, цукор, борошно. Усе розмішати і поділити на 2 частини. Спекти 2 коржі при 180 ОС 30 хв (орієнтуйтеся на свою духовку, пекти до сухого сірника: тісто не має підгоріти).
  • Крем із манкою:  0,75 л молока, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 80 г манки, 400 г масла, 1 ч. ложка лимонної цедри. 
Молоко, цукор, ваніль довести до кипіння, додати манку і проварити 3 хв. Коли остигне, збити з маслом та лимонною цедрою. Поділити на 3 рівні частини.
  • Крем з маком:  250 г масла, 150 г маку (змолоти на кавомолці), 70 г цукрової пудри. 
Збити масло, додати пудру і додати мак. Поділити на дві рівні частини.
Зібрати торт: темний корж, крем з манкою, світлий корж, крем з маком, темний корж, крем з манкою, темний корж, крем з маком, світлий корж, крем з манкою, темний корж.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Ольга Мордовіна

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook