Торт “Снікерс” з арахісом, карамеллю і безе
- Форма 24 см.
Шифоновий бісквіт
- 200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 120 мл олії, 100 мл води.
Усе це змішати до однорідності і довести до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Охолодити.
- Окремо 5 великих яєць (або 6 малих), 100 г цукру, дрібка солі.
Білки збити з цукром, додати жовтки, збити. В кінці тонкою цівкою влити шоколадну суміш. Збити на малих обертах міксера. Додати 1 ч. ложку соди, погашену 1 ст. ложкою оцту. Вмішати 250 г борошна. Маса рідкувата. Вилити у форму (на дно – пергамент, стінки нічим не змащувати) і пекти при 170 до готовності, близько 50 хв. Готовий охолоджений розрізати на 3 частини.
Карамель
- 200 мл вершків (33-36 %), 200 г цукру, 100 г масла, дрібка солі, арахіс 150 г (просушити в духовці).
Цукор розтопити в каструлі з товстим дном. Вершки нагріти (не кип’ятити). Коли цукор повністю розчинився, додати вершки, вимішати, додати сіль і варити 2 хв. Додати масло, добре вимішати і проварити ще 2 хв. Спочатку маса рідка, в процесі охолодження гусне. Охолоджену вимішати зі 150 г просушеного арахісу.
Безе
- 5 білків, 250 г цукру, дрібка лимонної кислоти, 1 ч. ложка крохмалю.
Білки збити з цукром, додати лимонну кислоту, збити. Додати крохмаль, збити. Розділити на два коржі і сушити при 60-70 ОС 2-2,5 год.
Крем
- 300 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 1 ст. ложка коньяку (по бажанню).
Скласти: корж – крем – безе – карамель з арахісом – корж – карамель з арахісом – безе – крем – корж.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 98