Торт “Слойка з вишнями”
- Діаметр форми 24 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Тісто на 6 готових коржів: 1 п. маргарину, 3 скл. борошна, 4 яйця (жовтки і білки окремо), 1 скл. сметани, 1 ч. ложка оцту. Розпушувачу не потрібно!!!
Борошно перетерти в крихту з маргарином. Додати інші компоненти (крім білків) і замісити тісто. Готове тісто поставити на холод на 2-3 год, а ще краще на ніч. Тісто поділити приблизно на 12 частин (так вийшло у мене, бо форма не велика).
- Білки збити з 1 скл. цукру і додати вишневий кисіль (1 пачку, у мене польський).
Розкотити тоненько корж, білки потрібно поділити приблизно на 6 рівних частин (+-). Змастити корж білком, посипати вишнями (у своєму соку) і накрити другим коржем. Гарно защипати краї. Випікати при температурі 170 °С до ледь золотистого кольору.
- Крем: 600 г сметани, 150 г цукру, 250 г сиркової маси, 1 п. загущувача за потребою.
Сметану збити з цукром, якщо сир домашній – то перебити блендером. З’єднати все разом та добре вимішати лопаткою. Перемазати коржі, на ніч поставити у холодильник.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також приготувати інші смачні торти з вишнями:
- Торт-феєрія “Зимова вишня” з двома видами крему
- Пляцок “Волинські візерунки”. Чудове поєднання різних коржів і крему!
Post Views: 34