Торт “Сакура”
Форма 36Х24 см. Тісто: 250 г маргарину, 450-500 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача, 1 скл. йогурту (грецького, без додатків), 3 жовтки, 0,5 л вишень у власному соку, 2 скл. готової макової маси, 3 білки, 100 г цукру, горілка.
Крем: 1,5 скл. йогурту грецького, 1 скл. цукру, 2 п. вишневого желе, 340 г масла.
Коржі
Спочатку приготувати вишні у власному соку (можна свіжі вишні, вийняти кісточки або консервовані вишні), злити сік, залити їх горілкою і залишити на 3-4 год у холодильнику.
Потім замісити тісто, відділити білки від жовтків. В посудину вилити жовтки, додати розм’якшений маргарин, йогурт. Додавати поступово просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто, яке добре відставатиме від рук. Розділити тісто на 6 частин поставити в холодильник на 1,5-2 год.
Білки збити з цукром до стійких піків, половину білків змішати з вишнями (горілку злити з вишень, вишні віджати), а іншу половину змішати з готовою маковою масою.
Розкотити 1 частину тіста до бажаного розміру і викласти у форму, застелену пергаментом. Зверху викласти половину вишень з білком. Розкачати другу частину тіста і накрити ним вишні. Краї защіпати руками. Верх тіста проколоти виделкою. Випікати у розігрітій до 190 °С духовці 30-35 хв. Спекти таким чином ще один корж з маком. В результаті має вийти три коржі: два з вишнею, один з маковою масою.
Крем
Вилити у каструлю йогурт, додати цукор і поставити на вогонь варити на слабкому вогні.
Коли суміш почне закипати, всипати поступово вишневе желе і варити ще 25 хв, періодично помішуючи. Коли йогурт з цукром і желе вистигне, додати розм’якшене вершкове масло і збити міксером чи блендером до однорідної маси. Готовим кремом перемазати холодні коржі і прикрасити пляцок за бажанням. Пляцок поставити у холодильник на 6-8 годин, щоб добре просочився кремом.
Рецепт і фото Лілії Гадач
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 109