Кокосовий торт “Райська насолода”
Бісквіт: 6 яєць, 160 г борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 200 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача. Кокосовий корж: 6 білків, 100–200 г цукру, 200 г кокосової стружки. Крем: 600 мл молока, 6 жовтків, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 250 г масла, ванільний цукор, 150-200 г цукру. Для просочення: 100 мл води, 100 г цукру, 3 ст. ложки кокосового лікеру (можна без нього). Форма 26–28 см.
Бісквіт. Яйця збити на високій швидкості до збільшення об’єму в 3-4 рази, не перестаючи збивати додати цукор, збивати 7-10 хв. У 3 заходи додати просіяне борошно з розпушувачем і крохмалем, перемішати лопаткою. Вилити тісто у застелену пергаментом форму. Випікати при температурі 180 ОС приблизно 35-45 хв, готовність перевіряти зубочисткою. Коли повністю охолоне, дати “відпочити” 5-8 год, розрізати на 2 коржі, просочити сиропом.
Кокосовий корж. Білки збити до пишності, поступово всипати цукор, збити до стійких піків. Обережно перемішати з кокосовою стружкою. Викласти на застелену пергаментом форму, випікати при температурі 190 ОС 15-20 хв. Тісто буде схоже на бісквітний корж.
Крем. 300 мл молока з цукром довести до кипіння. Решту молока збити з жовтками, борошном і крохмалем. Влити тонкою цівкою у кипляче молоко. Помішуючи, проварити до загустіння. Охолодити до кімнатної температури. масло кімнатної температури збити з ваніллю до побіління, по ложці ввести заварний крем. Можна додати 2 ст. ложки рому або коньяку.
Зібрати торт. На бісквітний корж викласти 1/3 крему, кокосовий корж, 1/3 крему, бісквітний корж, 1/3 крему. Посипати кокосовою стружкою. Прикрасити. Поставити на ніч у холодильник.
-
Торт-феєрія “Зимова вишня” з двома видаму крему
-
Торт “Снікерс” з горіхами і дуже смачним заварним кремом на манці