торт Прага

Торт “Прага” – шоколадна класика

Торт "Прага" — це класика. Ніжний шоколадний бісквіт, ароматний крем на згущеному молоці та ніжна глазур створюють незабутню гармонію смаку. Легкий у приготуванні, цей торт стане справжньою окрасою святкового столу.

Торт “Прага”

  • Інгредієнти для бісквіта: 6 яєць, 150 г цукру, 115 г борошна, 25 г какао, 40 г вершкового масла, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Інгредієнти для крему: 1 жовток, 120 г згущеного молока, 20 мл води, 200 г вершкового масла (кімнатної температури), 10 г какао, 2–3 ст. ложки перемелених горіхів (за бажанням).
  • Інгредієнти для глазурі: 50 г шоколаду, 50 г вершків.

Бісквіт

Відділити білки від жовтків. Білки збити з половиною цукру до стійкої піни. Жовтки збити з другою половиною цукру та ванільним цукром до пишної маси. Обережно ввести жовткову масу в білкову, перемішати лопаткою.

Додати просіяне борошно з какао та розпушувачем, перемішати. Влити розтоплене (не гаряче!) вершкове масло, акуратно розмішати. Вилити тісто у форму, застелену пергаментом. Випікати при 180 °С 30 хвилин. Охолодити бісквіт і розрізати на 3–4 коржі.

Крем

Жовток, воду та згущене молоко змішати й варити на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити. Вершкове масло збити до пухкості. Додати зварену основу та какао, добре перемішати. За бажанням додати подрібнені горіхи.

Промазати коржі кремом, залишивши трохи для боків торта. Змастити боки кремом.

Розтопити шоколад з вершками та покрити верх торта. Боки обсипати подрібненим арахісом або горіхами.

Рецепт і фото Оксани Білінської

Радимо також спробувати приготувати інші торти за перевіреними рецептами від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook