Торт “Пані Валевська”
Тісто: 0,5 кг борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1/2 скл. цукрової пудри, 1 п. масла або маргарини, 6 жовтків, 2 ст. ложки сметани, 1 б. варення (смородина), 120 г мигдальних пластівців.
Додати усі інгредієнти, крім варення, і замісити тісто. 1/3 тіста зробити тугішим і охолодити, решту тіста – поставити на 30 хв. в морозильник. Поділити охолоджене тісто на три частини. Розкласти на пергамент і випікати 10 хв. Тоді змастити джемом, викласти мигдальні пластівці і безе, зверху притерти тим тістом, що було в морозильнику. Випікати ще 20-30 хв. Зробити таких три коржі. Можна пекти одним коржем на великому деку від духовки, а потім розрізати на 3 частини.
Безе: 6 білків, 1,5 скл. цукру, 1 ст. ложка крохмалю.
Додати усі інгредієнти і добре збити.
Крем: 0,5 л молока, 1 скл. цукрової пудри, 3 жовтки, 2 ст. ложки коньяку, 150 г масла, 1 ванільний пудинг.
Пудинг розвести в склянці молока. Додати жовтки і розмішати. В каструлю вилити іншу склянку молока, розігріти і додати пудру. Після цього дадати молоко з пудингом. Охолодити, а тоді змішати з маслом і 2 ст. ложками коньяку. Перемазати коржі і залишити торт на ніч в холодильнику. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Ірини Стакхорської
Читайте також: