Торт “П’яна вишня”
Об’єм склянки – 200 мл, форма – 22 см.
5 яєць (великих), 1 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао.
Яйця добре збити з цукром, додати погашену соду, борошно, какао та на малих обертах міксера збити до однорідної маси. Випікаю 40 хв при 180 ОС. Як спечеться, відразу дістати з духовки, охолодити у формі.
Крем: 300 г вареного згущеного молока, 200 г масла, 0,5 л б вишень консервованих (замочити на добу у вині або горілці).
Як корж схолоне, обережно відрізати вверх завтовшки 1см, середину вибрати, залишивши дно та бортики теж 1 см товщиною. М’якоть подрібнити рукою в крихту. Масло збити зі згущеним молоком (мають бути однакової кімнатної температури), викласти до крихт та додати відціджені вишні, перемішати лопаткою. Заповнити торт та накрити зверху. Полити шоколадом.
Шоколад: по 3 ст. ложки цукру, какао, масла і сметани.
Все змішати, на маленькому вогні довести до кипіння. Охолодити та полити зверху.
Рецепт і фото Світлани Абрамчук
Читайте також:
- Торт “Банановий принц”. Смачний, як “П’яна вишня”, але ні грама алкоголю!
- “Вишнівка 2 в 1”: наливка + ягоди у торт “П’яна вишня”