торт "П'яна вишня"

Торт “П’яна вишня”. Мій улюблений старий рецепт

Мабуть, простішого у приготуванні торта годі уявити: треба спекти тільки один корж і приготувати зовсім простий крем. А який неймовірний довершений п'янкий смак у цього торта! Спробувавши один раз, ви будете пекти його часто!

Торт “П’яна вишня”

  • Корж: 10 яєць, 200 г цукру, 2 скл. борошна, 3 ст. ложки какао, 2 ч. ложки амонію. Форма 27 см.

Яйця збити з цукром, амоній розвести в 1 ст. ложці сметани, борошно змішати з какао і з’єднати все з яйцями, акуратно перемішати. Пекти при 180 ОС 25 хв. Коли охолоне, у коржа зрізати кришечку, серединку виделкою вибрати, подрібнити і додати до крему.

  • Крем: 1 б. вареного згущеного молока, 400 г масла, 0,5 л. консервованих вишень (попередньо вимочених добу в горілці), крихти коржа.

Масло збити в пухку масу, поступово додати згущене молоко (мають бути однакової кімнатної температури), додати вишні і крихти, перемішати.

Вага торта приблизно 2,4 кг.

Рецепт і фото Світлани Сороки

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook