Торт “Орео”
На 1 корж: 80 г борошна, 25 г какао, 100 г цукру, 1 яйце, 0,5 ч. ложки розпушувача, 0,5 ч. ложки харчової соди, 70 мл молока, 70 мл крутого окропу, 35 г рафінованої олії, 3 шт. печива “Орео” (на бажання). Треба спекти 3 такі коржі. Для крему: 140 г цукрової пудри, 500 г вершкового сиру, 200 г масла, 5 шт. печива “Орео” (+ 12 шт. для прикраси і обсипання боків).
Випекти з шоколадні коржі. Тісто для кожного замішувати окремо. З’єднати борошно, соду, розпушувач і какао, просіяти, додати цукор, перемішати. Влити рафіновану олію, молоко і вбити яйце. Включити міксер на найменші оберти і збити буквально кілька хвилин. Влити в шоколадну масу окріп, швиденько перемішати міксером. Буде досить рідке тісто. Далі акуратно розділити печиво на дві половинки, счистити ножем білий прошарок, подрібнити. Ці крихти додати в рідке тісто. Але можна випекти корж і без крихт. Пекти у формі (20-22 см), застеленій пергаментом, 30-35 хв при 180 градусах. Перевірити шпажкою. Дістати, перевернути догори дном, залишити до повного охолодження. Випекти 3 такі коржа. Після повного остигання загорнути в плівку і прибрати на ніч в холод.
Для крему м’яке масло з’єднати з пудрою і збити в пухку масу. Зменшити оберти міксера і по ложці додавати вершковий сир (він повинен бути сильно охолодженим!). Приблизно 1/3 крему відкласти, а в решту маси додати поламане печиво.
Коржі дістати, змастии кремом із крихтами (додатково просочувати не треба). Зверху покрити кремом без крихт, прикрасити ним же і печивом. Боки обсипати подрібненим печивом, а по центру зверху намалювати сіточку розтопленим шоколадом. Залишити на кілька годин для просочування.