Розмір форми 22 см. Можна пекти і в більшому, то буде трішки нижчим.
Тісто (на один корж): 3 яйця, 0,5 скл. цукру, 100 мл холодної води, 0,5 ч. ложки амоняку або 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. борошна, 2 ст. ложки з чубком какао.
Яйця з цукром добре збити, не виключаючи міксера, влити 100 мл холодної води, додати амоняк або розпушувач, просіяне борошно і какао. До однорідності збити міксером на малих оберотах. Випікати при 180 ОС до сухого сірничка (приблизно 15–20 хв). Так само спекти ще один корж.
Сирна частина: 1 кг кисломолочного сиру М’якого пастоподібного жирного), 2 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. пудингу (вершкового або ванільного), 250 мл молока, 10 шт. печива “Орео”.
Сир перемолоти, додати яйця і цукор. Пудинг розвести в 250 мл молока.Блендером збивати сирну масу, доливаючи пудинг. Форму застелити папером, вилити сир. 10 шт. печива “Орео” розкласти по поверхні, втопити його в масі і загладити. Ввімкнути духовку, на низ поставити деко з водою. А зверху на решітку поставити форму із сиром (вона не має торкатися до води, має готуватися на пару). Форму із сиром треба ставити, коли вода закипить. Випікати при 160 ОС близько години. Середина має злегка дрижати. Залишити корж охолонути в духовці, потім у холодильнику (залишити на ніч). Викладати обережно!
Крем. 0,5 л молока, 1 скл. цукру, 1 п. пудингу, 400 г масла.
Молоко розмішати із цукром і пудингом, варити, помішуючи, до загустіння. Повністю охолодити. Масло (кімнатної температури) збити добіла, по ложці додати заварну масу. Приблизно 1/3 крему відкласти, а до решти додати 10 шт. печива “Орео” (крихти).
Скласти торт. На корж викласти половину крему з крихтами, сирний корж, решту крему з крихтами. Білим кремом замастити боки.
Фото і рецепт Анни Копцюк