соус до макаронів

Три найсмачніші соуси до макаронів

Перетворити звичайні макарони на вишукану страву допоможе соус. До вашої уваги три чудові рецепти соусів до макаронів.

Змінюючи соус, можна щодня готувати макарони з новим смаком. Пропонуємо вашій увазі три смачні соуси до макаронів та спагеті.

Білий соус по-італійськи

  • 50 г борошна, 0,5 л молока, м‘ясний фарш, цибуля, оливкова олія, спеції.

Борошно потрібно злегка підсушити на сковороді, зняти з плити, розвести молоком, щоб не було грудочок, скип‘ятити, посолити, додати масло й нехай потушкується на слабкому вогні 10 хвилин. Додати фарш, цибулю, оливкову олії та спеції. Це традиційна біла італійська підливка до макаронів та різото.

Універсальний соус до макаронів

  • 1 скл. вершків, 100 г твердого сиру, петрушка, кріп.

Натерти сир у невелику каструлю, залити вершками, так щоб сир покрило, але він не зовсім потонув і на малому вогні гріти, не доводячи до кипіння, так, щоб сир розплавився до однорідної, не дуже густої й не надто рідкої маси. Одразу ж подавати на стіл. Соус буде смачнішим, якщо додати трохи кропу, можна й петрушки. Окрім того, в нього можна додавати гриби, дрібно нарізані й попередньо відварені, натерті на тертку горіхи чи дрібно нарізану шинку, ковбасу, і навіть часник.

М’ясний соус для спагеті

  • 50 г сирого м’яса, 50 г вареної ковбаси, 50 г вареного м’яса, 2 цибулини, морквина, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложку оцту, перець, лавровий листок, гвоздика, мускатний горіх, сіль.

Варене м‘ясо, фарш, варену ковбасу, можна і сире м’ясо, обсмажити, додати побільше нарізаної цибулі та крупно натертої моркви і також обсмажити. Підлити на сковороду води і покласти томатну пасту. Додати сіль, лавровий лист, перець, цукор, оцет, гвоздику, мускатний горіх.

Радимо також інші рецепти соусів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook