Торт “Опіум”
Шоколадні коржі
- Форма 24 см.
- 75 г борошна, 75 г крохмалю кукурудзяного, 60 г какао, 1,5 ст. ложки розпушувача – вимішати.
- 6 білків збити з 225 г цукру, додати 6 жовтків – збити.
Всипати сухі інгредієнти і вимішати легенько лопаткою. Спекти корж. Як вистигне, розрізати на 3 частини.
Безе
- 3 білки, 150 г цукру, дрібка лимонної кислоти, 0,5 ч л крохмалю. Це на одне безе на форму 24. Треба таких 2 шт.
Білки збити з цукром, додати лимонну кислоту, збити до стійких піків. Вкінці додати крохмаль. Висушити 2 коржі при 50-60 ОС (орієнтовно до 3 год).
Крем
- 6 жовтків, 2 скл. молока, 200 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 140 г сухого меленого маку.
- Також: 400 г масла, 1 ст. ложка коньяку.
Жовтки розтерти з цукром, додати крохмаль, перемішати, додати молоко, мак. Гарно вимішати. Варити до загустіння. Охолодити. 400 г масла збити, додати заварну масу. В кінці додати ще 1 ст. ложку коньяку. Збирати торт як на фото. Прикрасити за власним бажанням.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші смачні торти за перевіреними рецептами від господинь:
- Дуже ніжний торт: пісочне тісто, безе, горіхи і коньяк
-
Торт маково-кокосовий. Простий у приготуванні, але дуже смачний
Post Views: 41