Торт на сковорідці
1 банка згущеного молока, 3 яйця, 1 ч. ложка гашеної оцтом соди, 470 г борошна, 500 мл молока, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 200 г масла, 1 скл. волоських горіхів.
Оскільки коржі готуються дуже швидко, відразу краще зварити крем. У каструльку влити молоко, додати в нього 2 яйця, 2 ст. ложки борошна, склянку цукру і пакетик ванільного цукру, добре збити і поставити на невеликий вогонь. Варити, помішуючи, до загустіння. У гарячий крем додати вершкове масло, перемішати і накрити кришкою, щоб крем не схолонув.
Щоб приготувати коржі, треба в миску вилити банку згущеного молока, додати яйце і добре перемішати. Потім додати соду, погашену оцтом, і поступово підсипати борошно.
Коли ложкою вимішувати тісто стане важко, перекласти його на робочу поверхню і домішати руками. Але недовго. Тісто має бути м’яке і еластичне.
Поділити його на шість рівних частин. Розкачати кожен корж і проколоти виделкою в кількох місцях. Розігріти сковорідку на середньому вогні. Викласти корж і спекти. Коржі печуться дуже швидко – за хвилину. Так спекти всі коржі. Тарілкою обрізати краї. Обрізки знадобляться для обсипання торта. Змастити усі коржі кремом. Якщо крем буде ще гарячий, торт просочиться дуже швидко.
Верх торта і боки теж добре змастити. Обрізки коржів перетерти в крихту і додати подрібнені волоські горіхи. Добре обсипати торт. Дати йому постояти годину.