Торт “Монастирська хата”
Тісто: 200 г розтопленого масла (маргарину), 200 г цукру, 200 г сметани, 1 ч. л. гашеної соди, борошно.
Крем: 0,5 л густої сметани або жирних вершків, 1 скл. цукру, ваніль.
Замісити тісто, за консистенцією схоже як на вареники. Розділити його на 15 частин. Кожну розкотити, покласти вишні (консервовані/заморожені/свіжі), сформувати трубочки. Спекти. Як охолонуть, скласти по схемі 5, 4, 3, 2, 1 (пірамідою), перемазуючи кремом (продукти для крему збити). Бажано залишити на добу.
Рецептом поділилася господиня Таня Король
Зверху торт можна прикрасити тертим або розтопленим шоколадом, подрібненими горіхами або мигдалевими пластівцями.
Також можна формувати торт не у вигляді піраміди, а пласким, викладаючи трубочки у 3 шари.