Торт “Молочна дівчинка”
- Бісквіт: 500 г згущеного молока, 3 яйця, 80 г масла, 200 г борошна, 15 г розпушувача, дрібка солі.
Приготування бісквіта
Масло розтопити, охолодити. Борошно з розпушувачем просіяти. Яйця збити міксером з згущеним молоком та дрібкою солі. Додати вершкове масло, борошно з розпушувачем. Випікати на пергаменті у формі для випічки, окремо кожен корж. З цієї кількості продуктів зазвичай виходить приблизно 7-8 коржів, залежно від діаметра вашої форми. Випікати при температурі 180°С у середньому 5-7 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Поки коржі остигають, готувати крем.
Крем пломбір молочний: 500 мл молока, 1 яйце, 180 г цукру, ваніліну, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 200 г вершкового масла, 200 мл вершків 33% жирності.
Приготування крему
400 мл молока довести до кипіння. Зробити суміш з крохмалю, ваніліну, яйця та 100 мл молока, процідити, влити в кипляче молоко, варити до повторного закипання. Додати вершкове масло, охолодити крем. Збити міксером вершки, з’єднати з охолодженим кремом. Можна збирати торт.
Також ідеально підходить для цього бісквіта крем-чіз вершковий, заварний крем, ганаш з білим шоколадом, сирний або просто вершки з цукровою пудрою. Можна промазати коржі тонким шаром конфітюру або джему або додати шматочки ківі/банана, також чудово підійдуть свіжі ягоди.
Радимо також приготувати:
- Торт “Карамельна дівчинка”
- Чорно-білий “Наполеон” із незвичайним поєднанням класичних і шоколадних коржів