медовик

Торт-медовик з кремом і варенням: спечіть – не пошкодуєте!

Цей медовик готується із доступних продуктів: коржі на смальці, крем на манці і смородинове варення. Але як це смачно!

Медовик

  • Форма 25×30 см (можна 25×35 см).
  • Для коржів: 100 г смальцю або вершкового масла (у мене смалець), 180 г цукру, 2 яйця, щіпка солі, 100 г меду, 5 г соди, 500 г борошна, 40 г темного какао, 1 ст. ложка кориці.
  • Для крему: 500 мл молока, 140 г цукру + 10 г ванільного цукру, 5 ст. л. манної крупи з гіркою, 200 г вершкового масла, варення на ваш смак (у мене чорна смородина) – приблизно 6-8 ст. л.

Приготування крему

До манної крупи додати цукор і трохи молока, перемішати до однорідності. Додати решту молока і поставити на вогонь, варити, постійно помішуючи, до загустіння. Або нагріти молоко з цукром, поступово додати манну крупу і варити до загустіння. Додати ванільний цукор, дати охолонути.

Вершкове масло збити 2-3 хвилини, потім варений крем збити окремо і порціями додати до масла. Збити до кремової консистенції, трохи охолодити в холодильнику.

Приготування коржів

Просіяти борошно, какао, корицю і перемішати. У сотейник викласти смалець (або вершкове масло), цукор, мед, сіль і поставити на вогонь. Гріти на малому вогні, поки цукор розчиниться і суміш стане однорідною. Зняти з вогню, дати трохи охолонути.

Додати яйця і соду (погасити соду оцтом) у теплу суміш, добре перемішати. Вилити суміш на борошно з какао та корицею, замісити тісто. Воно має бути еластичне, легко розкочуватися.

Розділити на 4 рівні частини. Можна поставити в холодильник на 1 годину або відразу розкотити кожну частину за розміром дека.

Випікати кожен корж при 180 °С приблизно 5-7 хвилин. Коли коржі охолонуть, змащувати їх кремом і варенням у такій послідовності: корж + крем + корж + варення + корж + крем + корж. Прикрасити шоколадною помадкою.

Порада господині. Коржі не потрібно просочувати. Вони виходять пухкі. Тільки коли змастили кремом, треба почекати, щоб коржі від крему стали м’якими. До речі, коржі можна випікати за декілька днів до перемащування кремом, вони добре зберігаються.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook