Торт-медовик “Рижик”
Коржі: 100 г масла, 3 скл. борошна, 2 ч. ложки соди (НЕ гасити оцтом!), 3 ст. ложки рідкого меду, 1 скл. цукру, 2 яйця. Виходить 10 коржів діаметром 20 см.
Крем: 400 г масла, 400 г сметани, 350 г білого згущеного молока.
Збити яйця з половиною склянки цукру 5-6 хв. У каструлі з товстим дном змішати масло та пів склянки цукру. Нагрівати суміш на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться. Влити мед, перемішати, довести до кипіння та всипати соду. Все знову перемішати. Зняти масу з вогню та дати охолонути 5-7 хв. Далі тоненькою цівкою влити яєчно-цукрову суміш і повернути каструлю на слабкий вогонь. Поступово вмішати першу склянку борошна, а потім другу. Ретельно розтерти всі грудочки. Зняти з вогню та дати масі охолонути. Вмішати третю склянку борошна. Тісто має бути м’яким та податливим у роботі. Я ще на годину поставила його в холодильник (відступила від рецепту). Розділити його на 10 однакових частин, з кожної розкотити дуже тоненькі коржі діаметром 19-20 см. Випікати при температурі 180 ОC до золотистого кольору (я випікала 5 хв).
Крем. Масло кімнатної температури збити до пишної маси. Далі по 1-2 ст. ложки, постійно збиваючи, додавати згущене молоко. Насамкінець підмішати сметану (на найменших обертах міксера або вручну.
Коржі перемастити кремом. Ним змастити верх та боки. Посипати крихтами із залишків коржів. Залишити на 1 год при кімнатній температурі, а потім переставити в холодильник на 12 год.
Рецепт Лесі Кравецької. Пекла і фотографувала Юлія Якіб’юк
Post Views: 40