Торт “Мамина вишня”
Тісто: 1 п. маргарину, 150 г цукру, 200 г борошна, 5 ст. ложок сметани, 1 ст. ложка амонію, 2 ст. ложки какао, 0,5 л вишень в своєму соку, горіхи, повидло. Крем: метана + цукрова пудра.
Тісто. Цукор змішати із борошно, додати потертий маргарин і разом перетерти. Амоній посити сметаною. Дадати до маргарину і замісити тісто. Борошна може піти трохи більше. Повинно бути м’яке, але не липнути до рук. Тісто поділити на 5 частин. До двох частин додати какао. Вийдуть 3 частини білі і одна чорна (трішки більша).
З білого тіста розкотити корж, покласти на деко, змащене маргарином, змастити повидлом. Чорне тісто поділити на 7 частин. Із них зробити трубочки, у середину яких покласти вишні (як для торта “Дрова під снігом” чи “Монастирська хата”). На повидло на перший корж викласти 4 трубочки. На другий – 3. Між трубочками посипати горіхами. Третій корж буде без нічого.
Випікати при температурі 180 ОС 30 хв. Третій корж без нічого печеться трішки швидше.
Крем. Сметану збити із цукровою пудрою. При потребі додати згущувач.
Зібрати торт. Корж із тубочками, крем, білий корж, крем, корж із трубочками вверх дном. Зверху полити помадкою. Дати настоятися ніч і смакувати. Торт дуже ніжний, можна їсти губами!
Рецепт і фото Галини Цюцяк