Торт “Магнат” – дуже смачний і чудово нарізається, тому підійде для будь-якого святкового столу. Торт виходить завважки приблизно 4,2 кг.
Торт “Магнат”
- Форма діаметром 27 см (торт виходить 13 см заввишки) або прямокутна 25Х35 см.
- Тісто: 450 г борошна, 100 г какао, 300 г цукру, 16 г ванільного цукру, 500 г кефіру, 6 яєць, 100 мл олії, 2 ч. ложки соди, 2 ст. ложки оцту.
- Горіховий прошарок: 500 г сметани, 250 г згущеного молока, 300 г арахісу, 100 г печива типу хрустики (крекер з маком).
- Крем: 2 п. шоколадного пудингу (по 40 г), 0,7 л молока, 250 г цукру, 2 ч. ложки розчинної кави, 2 ст. ложки горілки, 350 г масла.
- Просочування: 70 мл води, 10 г цукру.
- Глазур: 100 г шоколаду, 2 ст. ложки молока.
Просіяти борошно і какао, додати цукор, ваніль, соду, перемішати. Влити кефір, яйця, олію, збити міксером. Додати оцет, ще раз збити. Залишити на 10 хв. Вилити у форму. Випікати при 180 ОС приблизно 50 хв, перевірити готовність шпажкою. Як охолоне, розрізати на три коржі.
Для крему у склянці молока розчинити пудинг, перемішати. Решту молока поставити на вогонь, довести до кипіння, влити розчинений пудинг. Помішуючи, варити, поки не загусне. Охолодити до кімнатної температури. Збити м’яке масло добіла, по ложці ввести заварний крем. Насамкінець додати розчинену у горілці каву.
Для горіхового прошарку збити сметану до пишної густої маси, додати згущене молоко, збити. Додати подрібнений смажений арахіс та печиво, перемішати.
Коржі просочити, викласти половину горіхового прошарку, розрівнятити. Зверху половину крему, розрівняти, накрити коржем, повторити шари. Зверху змастити шоколадної помадкою і прикрасити. Поставити на ніч у холодильник.
Авторський рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Надія Мінько
Радимо також інші рецепти торта:
- Пляцки і торти, які варто спекти на Великдень: чотири чудові рецепти
- Шокоторт на сковороді: швидко, дешево і без заморочок