Торт “Крихітка”
- Для коржів: 350 г борошна, дрібка солі, 100 г цукру, 200 г маргарину 80% або масла.
- Для крему: 500 г кисломолочного сиру, 100-120 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, цедра одного лимона, 150-170 г масла.
Приготування коржів
До борошна додати цукор, сіль і перемішати. Додати маргарин або масло (можна кімнатної температури) і перетерти в розсипчасту крихту. Розігріти сковороду і підсмажити крихту без олії до золотистого кольору, постійно помішувати. Дати охолонути.
Приготувати крем
Сир перебити блендером до пастоподібного стану. Додати цедру лимона. Вершкове масло (обов’язково кімнатної температури), цукрову пудру і ванільний цукор збити до пишності. Далі в три прийоми додати перетертий сир до масла. Вимішати масу. Крем приготувати.
Скласти торт
Кондитерське кільце або форму для випічки простелити ацетатною плівкою (якщо нема, можна вирізати смужки із пергаменту). Поділити крихту на 4 частини, а крем на 3 частини. Висипати одну частину крихти у кільце і розрівняти (можна ложкою трішки утрамбувати). Викласти крем і розрівняти. Так чергувати крихту зі кремом. Поставити торт в холодне місце мінімум на 3 години (краще на ніч). При нарізанні шари крихти не сипляться (дещо обсипається тільки верхній шар).
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Мій улюблений торт без випікання з ніжним кремом
- Швидкий торт без випікання з вишнями. Готую 15 років
- Торт без випікання “Бите скло” з печивом “Орео”