Торт із солоною карамеллю
Бісквіт: 5 яєць, 200 г цукру, 160 г борошна, 30 г какао, 1 п. розпушувача, 100 мл молока, 70 мл олії.
Яйця збити з цукром до пишності. Додати молоко, олію, просіяні сухі інгредієнти. Легенько вимішати і випікати 15-20 хв при температурі 180 ОС. Коржі пекти два: один з какао, другий без.
Солона карамель: 200 г цукру, 150 г вершків (36%) або домашньої сметани, 0,5 ч. ложки солі (до смаку кожному, хто як любить, можна і більше), 50 г масла, ваніль. Додатково: 300-400 г горіхів (обсмажити на сковорідці, перебити в блендері).
Цукор в пару заходів всипати в каструлю з товстим дном і не помішуючи нічим, топити до карамельного відтінку, потім легенько тонкою цівкою вливати у карамель вершки, постійно помішуючи до утворення однорідної маси, додати масло, сіль і ванілін, варити до легкого загустіння, постійно мішати. Охолодити.
Крем: 500 г сиру, 0,5 л сметани, 150 г цукру.
Сир збити блендером до однорідної маси. Сметану збити на легкій швидкості, поступово додавати цукор і збільшувати швидкість. З’єднати сир і сметану, гарно вимішати і крем готовий.
Зібрати торт. Я вирізала круги з коржів: у білий корж вставила чорний кружок, в чорний корж – білий кружок. На корж по краях викласти крем (він виконує роль бортика), а всередину – карамель, посипати її горіхами. Повторити три рази. Покрити торт рештою сирно-сметанног
Рецепт і фото Руслани Грабівчук
Читайте також:
- М’яка карамель з горіхами для тортів, чізкейків, тарталеток та інших десертів
- Торт “Карамельна дівчинка”