Рецепт тіста для вафель для електровафельниці

Якщо ви теж маєте таку колишню елетровафельницю, обов'язково збережіть цей рецепт тіста для вафель. Вафлі дуже хрумкі, смачні і з кремом, і без!
Хто ще має таку колишню електровафельницю? Сьогодні я вирішила згадати дитинство і напекти вафель. Мама часто нам з сестрою пекла такі вафлі з кремом. Вафлі вдалися на славу, смачненькі! Звичайно як і я в дитинстві, моя доця схрумала кілька вафельок без крему – навіть порожні смачні!

Рецепт тіста для вафель для електровафельниці

  • 200 г масла, 100 г цукру, 120 г борошна, 5 яєць, ванільний цукор, дрібка солі.
Масло поставити на вогонь, додати цукор і це все розтопити. Коли цукор рочинився, нехай хвилин 10 постоїть, остудиться. Далі всипати борошно, перемішати (можна міксером або віничком). Далі додати по одному яйця і добре перемішати. Маса має вийти рідка. На гарячу вафельницю (має хвилин 20 хоча би погрітись) вливати дві столовій ложки тіста, притиснути, зачекати до хвилини часу, далі заглянути, чи готово, якщо ні, притиснути знову.
Перша вафля у мене прилипла, ледве віддерла (мало прогріла вафельницю). Тому треба добре прогріти!
Ще гарячу вафлю скрутити трубочкою або запхати в піалочку – вийде вафельний кошичок. Вафля швидко остигає і стає дуже хрумкою. Ну а далі начинити вафлі кремом: можна заварний, можна білковий, згущене молоко варене або сир – варіантів багато.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші рецепти вафель:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook