торт з кольоровими коржами

Торт із кольоровими коржами, від якого стає радісно

Торт має бути не тільки смачним, а й красивим. Згідні? Якщо так, зберігайте рецепт торта з кольоровими коржами і вишневим конфі.

Торт із кольоровими коржами

  • Форма 20 см.
  • Маковий бісквіт: 4 яйця, 100 г цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 75 г перемеленого пропареного маку.
Білки збити з цукром до стійких піків, додати жовтки і решту інгредієнтів, перемішати на малих обертах міксера.

Кольоровий корж

  • Кольоровий корж складається з двох частин. Перша частина: 6 білків, 1 скл. цукру (200 мл), 4 ст. ложки без чубка борошна, 0,5 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. киселю (у мене малиновий), 1 ст. ложка оцту.
Збити білки з цукром до стійких піків, додати всі сипучі, перемішувати на малих обертах міксера. Вкінці влити оцет.
  • Друга частина: 6 жовтків, 1 яйце, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки без чубка борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту.
Збити жовтки з цукром до пишної маси, додати борошно і розпушувач, вкінці – оцет.
Спочатку у форму викласти білкове тісто, потім присипати какао, а зверху акуратно викласти жовте тісто. Пекти при температурі 180°С до готовності. Коли з’явиться легкий рум’янець, перевірити готовність шпажкою.
  • Вишневе конфі: половина банки (0,5 л) вишень у своєму соку, 100 мл води, 1 п. вишневого желе. Сік з водою і вишнями закип’ятити, вкінці додати желе.
  • Сирний крем: 400 г сиру, пудра за смаком, 370 г сметани жирністю 30%, 1 п. загущувача. Сметану збити з пудрою і з загущувачем. Сир перебити блендером і додати до збитої сметани. Все разом перебити до однорідності.
Кожен корж розрізати навпіл. Збирати торт, як на фото.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Радимо також приготувати інші торти з кольоровими коржами за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook