Торт з вином “Грушевий пунш”
- Форма 26 см.
- Коржі: 8 яєць, 240 г цукру, 140 г горіхів, 140 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 0,5 ч. ложки кориці.
- Крем: 800 г сметани, 100 г цукру, ванільний цукор, 25 г желатину, 50 мл води, 2-3 п. загущувача.
- Грушеве кулі: 800 г очищених груш, 60 г цукру, ванільний цукор, 100 мл вина, 1 скибка лимона, 25 г желатину, 50 мл води.
- Сироп для просочування: 70 мл води, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка лимонного соку.
Для коржів білки збити з цукром, додати жовтки, борошно з розпушувачем, подрібнені горіхи, корицю. Легенько вимішати лопаткою. Використовувала волоські горіхи.
Для грушевого кулі груші порізати, додати цукор, вино, лимон і поварити до м’якості груш, додати розведений у воді желатин. Остудити, перебити блендером. Залити у 2 форми, на 2 см менші від розміру коржів.
Для крему желатин залити водою на 10 хв. Сметану збити з цукром і ванільним цукром, за потреби додати загущувач. Вкінці додати розігрітий на водяній бані желатин.
З цієї порції я пекла 3 коржі діаметром 25 см. На меншу форму – 4 коржі. Складала торт у кондитерському кільці. Для вирівнювання використовувала ганаш.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Post Views: 22