Мед із кульбаби. Виходить густий, як штучний магазинний мед

Щороку у травні я варю кульбабовий мед. Звісно, це не бджолиний, але він смачний і, кажуть, корисний. За цим рецептом виходить 2 л густого меду.

Мед із кульбаби

400 квіток кульбаби, 1 л води, 2 кг цукру.

400 квіток залити 1 літром води і засипати 1 кг цукру, добре перемішати відставити на добу. Відцідити, квіти добре віджати, сироп поставити варити. Відколи почне кипіти, варити на малому вогні 1 год. Через годину додати ще 1 кг цукру і варити ще 1 год. Вкінці дати сік двох лимонів або замінити лимонною кислотою. Гарячим розлити в стерилізовані банки, закрутити. Так роблю постійно. Виходить 2 літри, густий такий як штучний магазинний мед.

Рецепт Ліди Кіслової

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook