Торт “Гранатовий браслет”
- Тісто: 180 г борошна, 180 г цукру, 4 яйця, 5 г какао, 70 мл гарячої води, 5 г розпушувача, дрібка солі.
- Для просочування коржів: 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки вишневого соку (можна ще додати 1 ст. ложку коньяку).
- Прошарок: 300 г вишень без кісточок.
- Глазур: 90 г шоколаду, 60 г масла, 1 ст. ложка коньяку (на бажання).
- Для гранатової посипки: 200 мл води, 300 мл вишневого соку, 7 г агар-агару, 50 г цукру.
- Для крему: 250 мл вишневого йогурту, 500 мл вершків 35%, 150 г цукру, 20 г желатину, 200 мл вишневого соку.
Бісквіт
Змішати сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач) і просіяти. Розділити білки і жовтки, збити білки з дрібкою солі і 2-3 ст. ложками цукру (із загальної кількості) до стійких піків. Збити жовтки і додати поступово гарячу воду, потім додати решту цукру і збивати до густої світлої маси (щоб візерунок тримався, якщо провести вінчиком). До жовткової маси додати почергово потроху білків і сухої суміші і легенько розмішуємо лопаткою.
Вилити тісто у форму, застелену пергаментом (бажано форму з кільцем всередині, я ставила кружку, бо хотіла саме у формі браслета). Випікати до 30 хв при 180 градусах (бісквіт повинен пружинити, коли легенько натиснути). Дістати, дати трошки остигнути і розрізати на 3 коржі.
Вишневий прошарок
Розморозити 300 г вишень без кісточок, вилити разом з соком у каструльку, довести до кипіння і проварити 2-3 хв. Відцідити сік (будемо використовувати пізніше).
Гранатова посипка
Воду та агар-агар змішати і поставити на вогонь, нагріти, щоб агар розійшовся. Додати цукор, вишневий сік (50 мл відцідженого соку + решта до потрібної кількості довести купленим вишневим соком) і додати до води з агаром. Довести до кипіння і проварити 2-3 хв. Гарячим вилити на деко, застелене плівкою і виставити на холод, щоб вистигло.
Шоколадна глазур
Розтопити шоколад і масло, додати 1 ст. ложку коньяку (за бажанням)
Крем
Відціджений сік, який залишився після вишень, вишневий сік (додати, щоб разом вийшло 200 мл) – цим соком залити желатин і дати набухнути. Йогурт збити з частиною цукру (залишити 2-3 ст. ложки). Розтопити желатин, але щоб не закипів, і додати до йогурту, збити і перелити в більшу посудину, бо до нього потрібно буде додавати збиті вершки.
Охолоджені вершки збити з рештою цукру до м’якої маси. Додати поступово збиті вершки до йогурту і легенько розмішати, відділити 1/4 від маси, залишити при кімнатній температурі, а решту поставити в холодильник і періодично перемішувати, щоб крем охолоджувався рівномірно.
Зібрати торт “Гранатовий браслет”
Просочити коржі соком, потім промазати шоколадною глазур’ю і дати час, щоб остигла.
Застигле желе нарізати дрібними кубиками (для посипки зверху).
Збирати торт: корж, вишні, крем, корж, вишні, крем, корж. Зверху намастити кремом, що відклали, і густо обліпити гранатовою посипкою.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші торти за перевіреними рецептами від господинь:
- Легкий і простий у приготуванні торт, як “Перлина”, з ніжним сметанним суфле
- Шоколадний торт зі суфле. Дуже ніжний десерт
Post Views: 37