Торт “Фантазія”
Форма за розміром духовки, вага готового торта 5 кг.
Темне тісто: 3 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 100 г масла.
Поставити на водяну баню. Коли все стане однорідною масою, додати 2 ч. ложки соди (погасити оцтом). Як тісто збільшиться, додати 2 ст. ложки какао та борошно (скільки вбере). Замісити тісто, поділити на чотири частини, випікати чотири коржі. Коржі розкочувати тоненько.
Біле тісто. На 1 корж: 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 3 яйця, 2 ч. ложки амонію, 2 скл. борошна.
Яйця збити з цукром амоній погасити в сметані, додати до яєць, додати борошно, все вимішати міксером. Випекти два коржі.
Крем з маком: 2 скл. маку перемеленого, 1 скл. цукрової пудри, 200 г масла, сік лимона.
Мак запарити, як схолоне, збити з маслом та додати сік лимона.
Крем білий: 1 л молока, 2 скл. цукру, поставити на вогонь, як закипить, додати 6-7 ст. ложок манки, охолодити, додати 600 г масла, 1 ст. ложки спирту. Все разом збити.
Зібрати торт:
1—темний корж
2—білий крем
3—білий корж
4—маковий крем
5—темний корж
6—білий крем
7—темний корж
8—маковий крем
9—білий корж
10—білий крем
11—темний корж
Рецепт і фото Світлани Абрамчук
Читайте також:
- “Небо в роті”. Улюблений торт у нашій сім’ї
- “Снікерс” з арахісом і згущенкою – улюблений торт мого чоловіка і дітей