Торт “Ескімо”
- На форму 24 см: 4 яйця, 180 г цукру, 100 мл води (кімнатної температури), 130 г борошна, 30 г какао, 1 ч. л. розпушувача.
- Для крему: 2 яйця, 60 г цукру, 100 г згущеного молока, 250 мл молока, 3 ст. л. борошна, 180 г масла.
- Для глазурі: 3 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 4 ст. л. сметани (25%), 40 г масла.
- Для просочення (за бажанням): 100 мл молока, 1 ст. л. пудри.
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з цукром до стійких піків. Жовтки окремо збити, додати воду і перемішати. Жовткову масу ввести в білки, акуратно перемішати. Борошно змішати з какао і розпушувачем, поступово ввести в яєчну суміш, обережно вимішуючи лопаткою. Тісто має бути пухке і ніжне.
Вилити тісто у форму, дно якої застелити пергаментом. Випікати при 180 °С близько 30 хвилин. Охолодити і розрізати на два коржі.
Поки печеться бісквіт, приготувати крем. З’єднати всі інгредієнти для крему (крім масла) і варити на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Остудити. Додати м’яке вершкове масло і збити до пишної маси.
Коржі за бажанням просочити молоком із цукровою пудрою. Перемастити кремом, зібрати торт і поставити в холодильник для стабілізації.
Для глазурі з’єднати какао, цукор, сметану і масло, нагріти до однорідності. Залити торт глазур’ю і за бажанням прикрасити.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Джоконда” з малиновим компоте та вершковим мусом
-
Мусовий торт “Хмаринка”. На смак наче морозиво