Торт “Дрова під снігом”
Тісто: 190 г масла, 75 г цукрової пудри, 20 г ваніліну, 2 жовтки, 150 г сметани, 15 г порошку до печива, 400 г борошна, 500 г вишні.
Для крему: 1 л вершків 36%, 220-230 г цукрової пудри.
Масло збити із цукровою пудрою та ванільним цукром до однорідної пишної маси, по одному додати яєчні жовтки, добре збиваючи за кожним разом, додати сметану, об‘єднати. Змішати борошно з порошком до печива. Поступово просіюючи його у суміш, замісити тісто. Тісто виходить ніжне та шовковисте. Розділити його на 10 частин (приблизно по 90 г кожна), накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 1-1,5 год.
Вишню відцідити. Частину тіста розкачати смужкою, викласти ряд вишні і защіпити краї, сформуфавши трубочку. Те саме зробити з рештою тіста. Випікати в попередньо розігрітій до t180 духовці 15-20 хв. Дати охолонути.
Для крему акуратно (не перебийте) збити вершки з цукровою пудрою до стійкої, пишної маси.
На дно форми викласти 4 трубочки, змастити кремом, зверху викласти 3 трубочки, знову крем, далі 2 трубочки, крем, 1 трубочка. Верх змастити кремом, формуючи своєрідну піраміду. За бажанням прикрасити потертим шоколадом.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Post Views: 46