Торт “Чорний ліс”
- Бісквіти: 160 г борошна, 30 г какао, 10 г розпушувача, 5 яєць, 200 г цукру, 100 мл молока, 70 г олії.
- Начинка: 300 г вишні (мороженої), 100 г цукру.
- Крем: 300 г вершків (33-36%), 50 г пудри. 1 ч. ложка желатину + 5 ч. ложок води (холодної).
Бісквіти. Змішати сухі інгредієнти. Яйця збити з цукром до пишності, влити молоко, олію і додати муку з какао і порошком, збити на малій швидкості. Випікала у формах діаметром 20 см при температурі 180 ОС до сухої зубочистки. Спекти 2 коржі, кожен розрізати на 2-3.
Вишню розморозити всипати в каструлю і додати 50 г цукру, довести до кипіння. Злити сік і ще раз прокип’ятити з половиною цукру, має вийти 120 мл, якщо менше – долити води, але щоб прокипіло разом. Остудити.
Вершки збити на малій швидкості і у два заходи додати пудру, збити до легкого загустіння і тоді додати желатин, розтоплений в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Збирати торт у роз’ємній формі.
Рецепт і фото Руслани Грабівчук
Читайте також:
- Пляцок “Кора вишні”
- Пляцок “Іринка” з маком, вишнями і горіхами
Post Views: 50