Пляцок “Іринка” з маком, вишнями і горіхами

Дуже смачний торт із багатим смаком: з маком, вишнями, горіхами і ніжним кремом. Рецепт - перевірений, від господині. Приготуйте, вам сподобається!

Пляцок “Іринка”

Форма 25Х35 см. Тісто: 3 жовтки, 1 скл. цукру, 250 г маргарину, 4 ст. ложки сметани, 1 п. (18 г) розпушувача, 4 скл. борошна.

Замісити тісто і розділити на 2 частини. Від усього тіста взяти невеликий шматок, додати до нього 2 ст. ложки какао і покласти у морозилку.

Тісто розділити на половину. Розкотити 1 корж, на нього викласти вишні консервовані і порізані горіхи, піну з 3 білків (що залишилися) і зверху потерти чорне тісто з морозилки.

Тісто для 2 коржа розкотити, викласти макову начинку (1,5 скл. маку змолоти, запарити і втерти з 1 скл. цукру, додати ще 1 ст. лож. какао і ціле яйце), посипати порізаними горіхами.

Бісквіт: 5 яєць, 5 ст. лож. цукру, 5 ст. лож. борошна, 0,5 п. (9 г) розпушувача.

Яйця збити до стійкої пишної піни з цукром, акуратно ввести борошно з розпушувачем. Пекти при 170 ОС.

Крем: 500 мл молока, 1 скл. цукру, 1 . ванільного цукру, 4 ст. ложки борошна, 300 г масла.

Борошно, цукор, ваніль і молоко заварити. Остудити. Тоді збити масло, поступово додавати заварний крем.

Зібрати пляцок: паляниця з маком + крем + паляниця з вишнями + крем + бісквіт. Залити шоколадом.

Рецепт і фото Оксани Жидко Дмитровської

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook