Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet)
Склянка 250 мл. 2,5 скл. борошна, 1 cт. л. какао, щіпка солі, 1¼ скл. цукру, 2 яйця, 1 скл. кефіру, 1½ скл. олії, 1 ч. л. ванільного екстракту, 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. соди, 2 ч. л. червоного барвника-гелю або 60 мл в рідині або сухий барвник змішати з якимось із мокрих інгредієнтів. Складники мусять мати кімнатну температуру.
Сухі і мокрі інгредієнти (окрім соди і оцту) вимішати окремо в різних ємностях. До мокрих додати сухі і вимішати до з’єднання, не збивати. До склянки влити оцет, додати соду і швидко вимішати. Так само швидко додати до тіста, сполучити з масою і розділити на дві тортівниці 24 см в діаметрі. Випікати при 170ОС 35-40 хв або до сухого сірника. Охолодити.
Крем. 600 г вершкового сиру (тип Філадельфія), 200г м’якого масла, 1,5 скл. цукрової пудри, ванільний екстракт.
Масло збити з пудрою на високих обертах. Додати екстракт. Поступово додавати сир, весь час збиваючи. Вистуджені коржі перемазати кремом. Боки і верх також. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Таміли Новорольської
Читайте також: