Торт “Біла акація”
Тісто (на 5 коржів): 3 скл. борошна, 1 скл. цукру, 3 яйця, 100 г маргарину (топленого), 1-2 ч. ложки амонію (погасити у 3 ст. ложках сметани), 1 п. розпушувача. До 2/5 тіста додати какао. Кожен корж розкотити, посипати арахісом, втиснути його, випекти для готовності.
Крем 1. 1,5 скл. маку (змолоти, залити 1,5 скл. води, проварити до випаровування рідини, охолодити). 200 г масла збити з 1 скл. цукрової пудри, додати охололий мак, збити.
Крем 2: заварити 400 г молока, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розчинної кави, 4 ст. ложки борошна. Заварити до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури. Збити добіла 200 г масла, по ложці ввести заварний крем.
Зібрати торт. На білі коржі викладати крем з маку, а на чорні – заварний.
Рецепт Тетяни Піджарко, фото shponder.com
Спробуйте також приготувати: