Топ-5 пікантних соусів до м’яса із аґрусу. Перевірені рецепти

Із аґрусу можна приготувати не тільки варення і компоти, а пікантні соуси, які смакуватимуть із м'ясом, рибою та овочами. Спробуйте приготувати бодай баночку!

Часниковий соус з аґрусом і кропом

1 кг аґрусу, 200 г зелені кропу, 100 г часнику.

Промити зелений аґрус, кріп, часник. Усе перемолоти, перемішати, викласти в банку. Зберігати в холодному місці. Перед подачею додати цукру до смаку. Подавати до м’ясних страв.

 

Аґрус із хроном

200 г коренів хрону, 250 г аґрусу, 200 г води, 100 г цукру.

Хрін вимити, почистити, дрібно натерти. Аґрус вимити і протерти через сито. Змішати хрін та аґрус, додати 200 г води і 100 г цукру, розкласти приправу в банки, закрити кришками, зберігати у холодильнику. Подавати до м’ясних страв.

Паста із часникових стрілок та аґрусу

1 кг стрілок часнику, 1 кг зелених ягід аґрусу, 300 г зелені коріандру, 300 г зелені кропу, 100 г олії, 50 г води, сіль.

Зелень кропу та коріандру промити та подрібнити. Стрілки часнику та аґрус вимити й перемолоти, додати подрібнену зелень, сіль, олію та перемішати. Готову приправу розкласти в чисті маленькі баночки, закрити кришками. Зберігати в холодильнику.

Аджика з аґрусу

3 скл. аґрусу, 1 перчина, 0,5 гострої перчини, 5 зубців часнику, 5-7 стебел базиліку, сіль, 2-3 ст. ложки олії, зелень (петрушка, м’ята).

Усе помити, почистити, перемолоти блендером, додати сіль, олію, зелень, скласти у банки, зберігати в холодильнику. Дати настоятися кілька днів перед уживанням.

Чатні з аґрусу

170 г цукру, 500 г аґрусу, 1-2 жмені смородини, 1 цибулина, 1 ч. ложка свіжого імбиру, 1 перець чилі, 170 мл води, 170 мл оцту (9%), сіль.

Порізаний аґрус і цибулю скласти у каструльку, додати води, варити до мякості. Додати роешту подрібнених складників. Варити, доки соус загусне. Перемолоти, перетерти через сито (на бажання), розлити у банки, закрутити. Соус кисло-солодкий, з гостринкою, тонким ароматом ягід.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook