🐟 Риба. Лосось, тунець, скумбрія, форель, сардини і анчоуси повинні стати основою вашої «серцевої» дієти. У них міститься багато корисних жирних кислот омега-3, які знижують ризик захворювання коронарних артерій і збоїв серцевого ритму. Регулярне споживання риби зменшує ймовірність серцевих нападів і інфарктів у жінок.
🥃 Оливкова олія. Багата на незамінні жирні кислоти, природні антиоксиданти – жиророзчинні вітаміни А та Е, які захищають серцевий м’яз від вільних радикалів. Всі вони допомагають організму боротися з надлишками холестерину, запобігаючи розвитку атеросклерозу.
🥦 Броколі. Відмінний засіб від захворювань серця. До її складу входить сульфорапан – речовина, яка перешкоджає утворенню атеросклеротичних бляшок. Висока концентрація вітамінів В, С і Д, а також бета-каротину дають антиоксидантний ефект, захищаючи клітини організму від атак вільних радикалів і уповільнюючи старіння.
🥟 Часник. Містить більше 70 активних речовин, які благотворно впливають на міокард. Часник здатний боротися з гіпертонією: при регулярному вживанні часнику артеріальний тиск знижується на 15 – 20 мм рт. ст.
🍎 Яблука. Багаті флавоноїдами – речовинами, необхідними для профілактики ішемічної хвороби серця та інших серцево-судинних захворювань. Ще вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові. Яблука містять фітоелементи кверцетин, який має антиоксидантні властивості і допомагає запобігти появі тромбів. Регулярне вживання яблук зменшує ризик розвитку захворювань серця.