Тісто “Як пух”
- 50 г живих дріжджів, 400 мл молока, 250 г цукру, 0,25 ч. ложки солі, 3 яйця, приблизно 1 кг борошна, 100 г масла, ванілін.
Зробити опару: у дріжджі додати 1 ст. ложку цукру, 200 мл молока, 3 ст. ложки борошна. Поставити в тепле місце на 30 хв. Збити яйця з рештою цукру, додати ванілін, сіль, гаряче молоко, розтоплене масло – ще раз добре збити. Додати опару, борошно і замісити тісто. Почекати, щоб підійшло. Можна пекти пиріжки з будь-якою начинкою. Сформувати, дати підрости, змастити збитим яйцем. Випікати при 180 градусах до готовності.
Радимо також інші перевірені рецепти пиріжків від господинь:
- Тепер готую тільки пиріжки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!
- Пиріжки “Завиванці”
Post Views: 43