Ніжні пісочні тістечка з консервованою вишнями та ароматною кунжутною скоринкою — чудовий варіант до чаю чи кави, який ще й дуже ефектно виглядає на святковому столі.
Тістечка “Вишня”
- 40 г вершкового масла, 60 г смальцю, 80 г цукру, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 жовток яйця, 70 г кунжуту або мелених горіхів, 1 білок яйця, консервовані вишні без кісточок.
Приготування: Борошно з розпушувачем розтерти з м’яким вершковим маслом та смальцем до крихти, жовток збити з цукром до світлої маси, додати до борошняної суміші й замісити м’яке однорідне тісто.
Поділити тісто на невеликі кульки приблизно по 12 г, сформувати 30–34 заготовки. Білок злегка збити виделкою, кожну кульку змастити білком і обкачати в кунжуті або мелених горіхах, викласти на деко, застелене пергаментом. У центрі кожної кульки зробити заглиблення пальцем або ручкою ложки й покласти по одній консервованій вишні (або горішку). Випікати при температурі 180 °C приблизно 10 хвилин до злегка золотистого кольору, потім повністю охолодити перед подачею.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни
Радимо також приготувати:
- Печиво “Трюфелі” з вишнями (на варених жовтках)
- Кіфлики (рогалики з вишнями). Тісто лише з трьох інгредієнтів!