тертий пиріг з варенням

Тертий пиріг з варенням: коли хочеться солоденького до чаю

Тертий пиріг - чудова ідея, як використати варення. Розлітається на ура, а готується просто, швидко і з доступних продуктів.

Тертий пиріг з варенням

  • 3-3,5 скл. борошна (об’єм склянки – 200 мл), 1 скл. цукру, 3 яйця, 1 п. 0,5 л варення добре брати трішки кисленьке, наприклад з абрикоси, порічки, смородини. У мене зі сливи-аличі.
Борошно, розпушувач, цукор, ванільний цукор перемішати. Додати маргарин чи масло, перетерти. Додати яйця. Замісити однорідне тісто. Розділити на дві частини: одну більшу, другу меншу. Меншу частину покласти в морозилку, більшу – в холодильник (десь на 1 год).
Розкотити тісто, перекласти у форму на пергамент (форма від духовки). Змастити корж варенням (0,5 л). Дістати тісто з морозилки і натерти зверху на пиріг. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів десь на 40- 45 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку! Дістати, можна посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші пироги з варенням:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook