тефтелі

Тефтелі з рисом: ситно, смачно і доступно

Ніжні тефтелі з рисом у духмяній підливці — проста й смачна страва для всієї родини. Соковите м’ясо, м’яка текстура та апетитний соус роблять ці тефтелі ідеальними як для щоденного обіду, так і для святкового столу.

Тефтелі з рисом

  • 700 г м’ясного фаршу, 1 велика цибулина, 1 яйце, 200 г відвареного рису, сіль, чорний перець, хмелі-сунелі за смаком, 1 ст. л. томатного соусу, 1 велика морква, 1 цибулина для підливи, 500 мл води, 3 ч. л. борошна, 0,5 склянки холодної води, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, олія для смаження, зелень за смаком.

У мисці з’єднати фарш, натерту цибулю, яйце, спеції, сіль і відварений рис. Добре вимішати масу й кілька разів відбити — тоді тефтелі вийдуть ніжними. Сформувати кульки та викласти у форму для запікання.

На сковорідці розігріти олію, обсмажити подрібнену цибулю та натерту моркву до м’якості. Додати томатний соус, влити воду, посолити, поцукрувати, поперчити, перемішати й довести до кипіння.

У холодній воді розчинити борошно без грудочок і тоненькою цівкою влити в киплячу підливу. Проварити 5 хвилин, додати зелень.

Залити тефтелі підливою, накрити фольгою або кришкою та запікати при температурі 180°C упродовж 30–40 хвилин.

Рецепт і фото Надії Тимків

Радимо переглянути також інші рецепти:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook