Квіти бузини дуже ароматні. А ще кажуть, вони мають лікувальні властивості. Тож здавна в Україні роблять сироп із квітів бузини. Найчастіше його використовують для приготування напоїв:
- додають у холодну воду, щоб підсолодити та зробити ароматною;
- додають ложечку сиропу у чай замість меду;
- Готують літні напої, як-то лимонад або мохіто, із додавання сиропу з цвіту бузини.
Ми зібрали для вас кілька перевірених рецептів приготування сиропу з цвіту бузини, якими поділилися господині. Готуйте і смакуйте, на здоров’я!
Сироп із квітів бузини. Рецепт 1
Сироп із квітів бузини роблю не перший рік, і дуже нам подобається! На 3-літрову банку – 30 шт. квіток бузини (парасольок) і 70 г лимонної кислоти. Усе це залити холодною кип’яченою водою та поставити в холодильник на три дні. Потім перецідити, додати 3 кг цукру, довести до кипіння. Готовий сироп розводити з холодною водою, пропорція різна, хто як любить. Можна додати лимон і м’яту, але нам подобається без. Смачно та корисно! Рецепт Вікторії Лисецької
Сироп із квітів бузини. Рецепт 2
100 головок суцвіть бузини залити 5 літрами кип’яченої води (не сильно гаряча, і не холодна, коли закипить, то трішки нехай остигне – і можна заливати). Додати 50 г лимонної кислоти. Притиснути пресом, щоб не піднімалися суцвіття, залишити настоятися звечора до ранку, можна і на добу. Потім процідити, додати 5 кг цукру, закип’ятити. Готовий сироп розлити у стерильні пляшки або банки. Рецепт Ірини Добош
Сироп із квітів бузини. Рецепт 3
Маю добрий рецепт сиропу з квітів бузини: 20 квіток бузини замочити в 2 л води (перевареної холодної) на 24 год. Коли настоїться, процідити, до соку додати 50 г лимонної кислоти і 2 кг цукру, проварити 2-3 хв, щоб цукор розійшовся. Залишити, щоб трошки охолонув і перелити в стерилізовані банки, закрити теплим, перевернути. Зберігати в прохолодному місці, витримає довго. Рецепт Ніки
Сироп із квітів бузини. Рецепт 4
- Квас із квітів бузини: смачний, до того ж дуже корисний!
- Шампанське з цвіту бузини. Виходить смачне, як магазинне