Сирники
- 350 г сиру, 1–2 яйця, 2 ст. л. цукру, 5–6 ст. л. борошна, 1–2 ст. л. манки, ванільний цукор, 5 ст. л. олії.
Розім’яти сир у глибокій мисці до однорідності, щоб не залишалося грудочок. Якщо сир надто вологий, додати 1–2 ст. л. манки й залишити на 10 хвилин, щоб вона ввібрала зайву рідину. Додати яйця та цукор, всипати ванільний цукор і ретельно перемішати до отримання гладкої, кремової маси.
Додати борошно. Важливо додавати його поступово — сирна маса має залишатися м’якою і ніжною. Якщо додати занадто багато борошна, сирники будуть жорсткими, якщо замало — вони розпливатимуться на сковороді. Консистенція має бути такою, щоб із маси легко формувалися невеликі кульки, які тримають форму.
Розігріти сковороду на середньому вогні і влити олію так, щоб вона покривала дно. З сирної маси сформувати 4–5 кульок, обережно приплюснути їх у коржики та легенько обваляти в борошні.
Викласти сирники на сковороду та обсмажувати по 1–2 хвилини з кожного боку до рівномірної золотистої скоринки. Якщо вогонь буде надто сильним — скоринка підгорить, а всередині сирники залишаться сирими, тому смажити на помірному вогні.
Подавати теплими зі сметаною, густими вершками, медом або улюбленим ягідним варенням.
У багатьох сім’ях сирники з’їдають прямо зі сковороди — тож варто готувати одразу подвійну порцію.
Рецепт і фото – Інара Сідор
Спробуйте також приготувати:
- Сирники “Ідеальна фігура”. Можна їсти хоч на ніч і навіть тим, хто на строгій дієті!
- Сирники фаршировані
- Ідеальні сирники (формування склянкою)