Інгредієнти:
400 г сиру, 1 яйце, 3 ст. ложки борошна, цукор до смаку, 6–9 штук кураги, 8–12 штук чорносливу без кісточок, олія для смаження, борошно для панірування.
Спочатку треба підготувати чорнослив і курагу. Курагу залити гарячою, а чорнослив теплою водою й залишити набухати на 30–60 хв. Перед цим їх гарненько помити, оскільки сучасні виробники обробляють сушені фрукти олією або іншими речовинами для поліпшення зовнішнього вигляду.
Розпарені курагу й чорнослив дрібно нарізати.
Домашній сир ліпше протерти через сито, щоб не було грудочок. Додати до сиру цукор та перемішати.
Розбити в сир яйце, всипати борошно і знову добре перемішати. Борошна може знадобитися й більше, якщо сир вологий.
Насипати на дошку або тарілку гірку борошна. Узяти ложку сирної маси, а іншою ложкою зсунути цю масу в борошно. Припудрити пальці борошном і сформувати коржик. На середину коржика викласти 1 ч. ложку начинки, заліпити колобок.
Спочатку обсмажувати бічні поверхні сирників на помірному вогні, періодично їх повертаючи, а потім основи.
Подавати зі сметаною, варенням, медом або солодким соусом на ваш смак.