Сирник з вишнями
Форма 24Х34 см. Тісто: 150 г масла або маргарину, 2 скл. борошна, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки сметани, 3 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, терта цедра половини лимона.
Масло перетерти з борошном. Додати решту продуктів. Замісити м’яке тісто, додавши борошна, скільки візьме тісто, має бути еластичне, не туге. Розділити на 2 частини (більшу і меншу). До меншої додати какао і поставити в морозилку. Більшу розкотити, викласти на деко, застелене пергаментним папером і поставити в холодильник. Тим часом приготувати сирну масу.
Сирна маса: 1 кг сиру (змолоти), 1 скл. цукру, 4 яйця (великих або 5 малих), 100–150 г сметани, 4 ст. ложки крохмалю, ваніль.
Макова маса: 200 г маку (змолоти на кавомолці), 0,5 ч. ложки кориці, 100–150 г родзинок (залити окропом на 10 хв, відцідити і охолодити), 3–4 ст. ложки цукру, терта цедра половини лимона, 100 гр. масла кімнатної температури.
Все добре перемішати до однорідності.
Додатково: 200 г вишень.
Зібрати сирник: тісто біле, сирна маса, макова начинка, посипати вишнями, затерти коричневим тістом з морозилки. Випікати сирник приблизно 1 год при 180 ОС.
Рецепт і фото Оксани Новіцької. Замовити десерти у цієї господині можна тут