Сирник з шоколадною крихтою “Королівська ватрушка”
Форма 26 см. Тісто: борошно – 340 г, цукор – 100 г, масло – 225 г, какао – 45 г, дрібка солі, розпушувач – 1 ч. ложка, ваніль.
Сирна маса: сир домашній – 1 кг, яйце – 9 шт., цукор – 150 г (на свій смак), ванільний пудинг – 1 шт., сметана – 3 ст. л., 2 п. ванільного цукру, цедра лимону.
Всі інгредієнти для сирної маси помістити в одну посудину, перебити погружним блендером, або звичайним блендером до однорідності.
Всі сухі інгредієнти для тіста змішати. Холодне масло натерти на терці або подрібнити ножем, додати до сухої маси та перетерти у дрібну крихту. Більше половини крихти викласти на дно роз‘ємної форми, чуть утрамбувати (форму застелити пергаментом та змастити маслом дно і боки). Далі викласти начинку та посипати залишками крихти. Поставити в розігріту духовку (180 ОС) на 60 хв. Дати повністю охолонути, а тоді вже смакувати.
В основі рецепт Jylija Simonchuk, готувала зі змінами і фотографувала Надія Бутин
Спробуйте також приготувати:
-
Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!
Post Views: 112