Сирник “Полячка”
Форма діаметром 28 см.
Тісто: 250 г маргарину, 3 скл. борошна (+/-), 0,5 скл. цукру, 4 жовтки, 2 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка какао, 0,5 л вишень, 4 ст. ложки варення.
Сирний прошарок: 600 г сиру кисломолочного, 1 ст. ложка крохмалю, 2 яйця, 1 ст. ложка масла, 0,5 скл цукру, 2 ч. ложки ванільного цукру.
Білковий шар: 4 білки, 1 скл. цукру, 1 п. вишневого киселю (польського).
До борошна з розпушувачем+м’який маргарин, розтертий з жовтками, цукор, замісити тісто. Поділити на 3 рівні частини, до однієї додати какао, вимісити. 2 частини (з какао і без) помістити в морозильну камеру.
Те, що залишилось, розкотити на діаметр форми, змастити варенням, викласти вишні, на вишні потерти тісто з какао, викласти сирну масу (до сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль, м’яке масло, добре збити блендером). На сир викласти білкову масу (білки збити з цукром, як на безе, додати сухий кисіль, вимішати). На білкову масу потерти тісто.
Випікати при 160 градусах приблизно 1,5 год, залишити в закритій духовці на 30-40 хв, щоб не пригорів – накрити фольгою.
Шари зверху донизу: тісто потерте, білкова маса, сирний прошарок, тісто потерте з какао, вишні, тісто розкочене.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати інші сирники за перевіреними рецептами від господинь:
- Сирник “Зебра”. В основі не тісто, а печиво
- Кращий за торт: рецепт сирника з маком і вишнями