торт "Спартак"

Торт “Спартак” – саме той ідеальний рецепт

Що головне у "Спартаку"? Щоб був смачним, ніжним, гарно нарізався. Що головне у рецепті? Щоб коржі легко розкочувалися! Цей рецепт "Спартака" саме такий!

Торт “Спартак”

  • Форма 24 см. Вирізала під кришку від каструлі. Вийшло 13 коржів. Поділила тісто на 10 шматочків (по 140 г), ще три коржі вийшло з обрізків.
  • Для тіста: 1 яйце, 3 ст. ложки меду, 200 мл молока (200 мл), 2 ст. ложки олії, 50 г масла, 1 ч. ложка соди.
Усе поставити на плиту, заварити, помішуючи, до однорідності, довести до кипіння, але не кип’ятити. У гаряче додати:
  • 1 скл. цукру, 6 ст. ложок какао, 400-450 г борошна.
Замісити тісто. Борошном не забивати, нехай буде м’яке, охолоне – стане густіше, буде важко розкочувати. Зразу поділити на рівні частини (по 140 г приблизно). Розкочувати паляниці відразу на пергаменті (борошно не підсипати). Випікати близько 10 хв при 170 градусах, можна пекти одразу на двох деках.

Щоб коржі на “Спартак” легко розкочувалися

  • Замішуйте не туге тісто, м’якше, ніж на вареники. Тому не давайте усе борошно відразу, а вводьте його частинами.
  • Легше розкочується тісто, доки воно тепле. Тому тримайте тісто в каструльці, накрите кришкою, над гарячою водою.
  • Простіше розкочувати круглі коржі (і обрізати формою), ніж прямокутні.

Крем

  • 0,9 л молока, 1 п. ванільного пудингу сметанкового (розвести в 150 мл молока), 2 ст. ложки борошна, 1 яйце, 1-1,5 скл. цукру, ванільний цукор. А також 400 г масла.
0,7 л молока і цукор довести до кипіння. Збити яйце, пудинг, борошно, поступово вливаючи 0,2 л молока. У кипляче молоко влити тонкою цівкою пудингову масу. Постійно помішуючи, заварити до загустіння. Накрити плівкою впритул, охолодити до кімнатної температури. Збити м’яке масло і з’єднати із охолодженим заварним кремом, додаючи його по ложці.
Коржі перед перемазуванням просочити кавою з додаванням цукру і ложки коньяку (змастити злегка силіконовим пензликом). А тоді змастити кремом (приблизно по 100 г крему на кожен корж, рештою покрити боки). Витримати торт кілька годин на столі, а потім поставити мінімум на ніч у холодильник (ще краще – на добу). Покрити глазур’ю.
Рецепт Мар’яни Бородовської. Готувала і фотографувала Олеся Семенюк

Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook