Сирник “Маково-цитрусовий дует”
Тісто: 250 г маргарину, 3 ст. ложки цукру, 400 г борошна, 1 яйце, 4 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки меленої кориці. Сирна маса: 1,4 кг сиру, 8 яєць, 10 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1-2 апельсини, 5-6 ст. ложок маку. Форма 36Х23,5 см.
Сирна маса. Мак попередньо змолоти та запарити. З апельсина зняти цедру (не зачіпаючи білий шар, інакше гірчитиме) та разом з м’якоттю змолоти. За допомогою блендера змолоти сир з цукром, яйцями, борошном, крохмалем. Розділити навпіл: в одну половину додати апельсин, у другу – мак. Якщо маса з апельсином зарідка – додати крохмалю на ложку більше.
Тісто. Перетерти сипучі складники з м’яким маргарином, додавши вкінці для в’язкості яйце.
Рівномірно викласти тісто по деку, попередньо вистеливши його пергаментом. Ущільнити рукою. Викласти на тісто маково-сирну масу, а на неї масу з апельсином. Поставити у розігріту до 180 ОС духовку і пекти близько 40 хв, потім температуру зменшити до 160 ОС і пекти ще 15-20 хв до готовності. Повністю охолодити на деку. Лише лише потім обережно, підтримуючи за папір, перекласти.
Шоколад та вершки розтопити на водяній бані, розмішати та нанести зверху на сирник. Дати помадці застигнути.
Рецептом і фото поділилася Юлія Пилипенко. Джерело рецепту – Кукорама